Врвен квалитет
Користиме најдобри материјали во светот. 
Материјалите и суровините кои се користат во производството се обезбедуваат од најреномираните производители во светот на кожа, мебел штоф и сунѓер. За да се обезбеди највисоко ниво на квалитет се употребува високоеластичен HR сунѓер без учество на фреони, 100% полиуретанска еко кожа и италијанска природна говедска кожа, позната по својата издржливост.


Стил и дизајн
Италијански дизајн и креација. 
Иновациja и внимание на секој детаљ.
Дизајнот на производниот програм за MONDIVI е резултат на долгогодишното искуство на авангарден дизајнерски тим од Италија.


Софистицираност
МОНДИВИ го држи чекорот со најсовремените светски достигнувања во техниката и технологијата.
Обмислен, добро изграден, технолошки развиен.


Елеганција
Хармоничен спој на луксузни ткаенини и безвременска елеганција.
Совршено се вклопуваат во секој простор создавајќи елеганција каква што му прилега на модерното време.


Ергономија
MONDIVI е синоним за функционалност, квалитет и комфор.
Беспрекорна работа и функционирање заедно со МОНДИВИ, совршен баланс помеѓу луксузот, модата и удобноста.